Denisa Temesan
Mini trip to Bucharest…
17/12/2017

Mini trip to Bucharest…

   Stiu ca atunci cand pomenesc de vacanta gandul deja imi zboara la vara, la sezlongul de pe nisipul fin si fierbinte, la cartea preferata, auzind valurile spargandu-se in surdina.  Fiind un lucru cu care ma voi intalni abia peste vreo cateva luni, am decis sa dau o fuga, impreuna cu trei prietene, in Bucuresti.

   Implicate in diferite proiecte, cu programe incarcate ce ne dau peste cap anumite planuri, am gasit o portita spre evadarea noastra la Bucuresti.  Am tinut cont ca se apropia weekend-ul prelungit de 1 Decembrie, asa ca ne-am rezervat rapid primul zbor si duse am fost...Simteam mai mult ca niciodata nevoia de relaxare si liniste dar, cred c-am inceput cu stangul. Un zbor cu o întarziere de o ora, cat pe ce sa pierdem locul unde ne cazasem, cate si mai cate. Toate au trecut, am profitat de prima seara în Bucuresti, iar in dimineata urmatoare am pornit spre #ThermeBucuresti, paradisul tropical asa cum imi place mie sa-i zic.  Fiind fara masina, ne gandeam ce mijloc de transport sa folosim si sa ne fie util in acelasi timp. Ulterior am aflat de transportul gratuit spre THERME, pe care il poti lua din principalele statii din oras. Ne-am rezervat o zi intreaga pentru a petrece in incinta acestui spa stiind ca nu va fi loc de plictiseala. Am hotarat sa ne luam intrarea la toate cele trei zone ale centrului, profitand atat de zonele de relaxare, cat si de zona de distractie.

   Dupa o super zi de relaxare si distractie, in care i-am oferit sufletului putina liniste si frumusete, am decis sa facem o plimbare in Centrul Vechi, incheind seara la Caru’ cu Bere, un local gotic cu coloane si tavane de stucatura, cu lambriuri sculptate si picturi.

   Ultima zi urma sa o dedic plimbatului pe strazile Bucurestiului. Asta in mintea mea…Nici prin cap nu mi-a trecut ca va fi o zi pierduta din cauza blocajelor în trafic si a mulţimii de oameni care mergeau spre parada de 1 Decembrie. Mda…fix de ziua Romaniei m-am gandit sa iau la pas Capitala. Desi intotdeauna socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa, am ajuns exact in mijlocul manifestatiilor, blocata la unul din punctele de securitate. Asa a început distractia…stanga blocat, dreapta blocat, faţa-spate...multimi de oameni. Incercand sa ma indrept spre alte locuri accesibile, usor pierzand notiunea timpului, primesc telefon ca apartamentul trebuie eliberat in jumatate de ora. Zis si facut. Am pornit spre aeroport, ca doar n-o sa ma plimb cu un troller dupa mine pe bulevarde. Au urmat ore luuungi de asteptare cu gandul la planurile pe care le facusem  atunci cand am planificat aceasta escapada si pe care, evident, nu le-am dus la bun sfarsit.

   De-acum voi lua in considerare si aceste aspecte cand vine vorba de plecat în vacante.

0 Comentarii

Lasa un comentariu

Numele * Email * (Adresa dvs. de email nu va fi publicata) Mesaj