Denisa Temesan
Delicious Pavlova
05/05/2018

Delicious Pavlova

   De ceva timp imi sta in gand sa incerc si eu vestitul Pavlova si cum nu am gasit nicaieri unul gata facut, am zis sa trec la treaba. Dupa mai multe search-uri am dat peste blog-ul lui Adi Hadean si i-am “furat” reteta.:) Practic e simplu de facut, este delicios si foaaarte dulce, dar trebuie sa te inarmezi cu putina rabdare in ceea ce priveste coptul foilor de albus.

Ingrediente pentru bezea:

  • 7 albusuri de ou
  • 350 g zahar
  • Un praf de sare
  • O lingura de zeama de lamaie
  • O lingura de amidon de porumb
  • Un pliculet de vanilie

   Se mixeaza albusurile cu praful de sare pana devin spuma, apoi se adauga treptat zaharul si se amesteca in continuare, pana ce este dizolvat. Se adauga si restul ingredientelor si mai mixam pana devine o bezea densa. Intre timp se incalzeste cuptorul la 80 grade C. Bezeaua se imparte in trei parti egale, in asa fel incat sa formam 3 blaturi in forma rotunda cu diametrul de 18cm. Se coace la cuptor electric, cu ventilatie, la 100 grade C, timp de 120 de minute.

Ingrediente pentru crema:

  • 400 g mascarpone
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 150 g zahar pudra
  • Plic de vanilie

  Se amesteca toate ingredientele pana devine o crema densa.

  Pentru sos am folosit 300 g capsuni si 100 g zmeura. Fructele se fierb cu 100 g zahar pana se formeaza o dulceata, dupa care se adauga o lingurita de amidon diluat in 2 linguri de apa si se mai amesteca pana  sosul se ingroasa putin.

  Tips: toate straturile de bezea trebuie sa fie reci, atat crema, cat si sosul si se asambleaza cu 2-4 ore inainte de servire.  Pe un platou se aseaza primul strat de bezea cu 1/3 crema de mascarpone si sosul de fructe, iar la final se mai pot adauga fructe proaspete, sau sa se decoreze cu topping de ciocolata.

 

Pofta buna!:)

1 Comentariu

author
DORIN07/05/2018
A fost foarte gustos. Multumesc.

Lasa un comentariu

Numele * Email * (Adresa dvs. de email nu va fi publicata) Mesaj